RC HAKKINDA ARADIKLARINIZI BULABİLECEĞİNİZ BİR YER!!! POPÜLER MARKALAR VE MODELLER İÇİN İSTEDİĞİNİZ ÇEŞİT YEDEK VE MODİFİYE PARÇA, MOTORLAR, KUMANDALAR, KEPLER, KISACASI AKLINIZA GELEBİLECEK NEREDEYSE HERŞEY BİR E-MAIL UZAĞINIZDA...

17 Ocak 2010 Pazar

SpeedPassion Competition 3.0 - 4.0R Brushless Motor

Bugün dayanamadım motor siparişi verip ücretini yatırıvermiş bulundum ( ^_^ )
Yeni motorum; SpeedPassion'un yeni çıkan Competition 3.0 serisinin 4.0R motoru. Ürün kodu: PN# :13840V3
9100kv değerinde ve max 78A. En düşük olan 3.5R motordan 1000kv ve 2A daha düşük.
6.5R motordan 5.5, oradan acaba 4.5R mı derken, recommended gearing'in daha geniş olması nedeniyle ve de olur da ileride touring yaparım diyerekten 4.0R motorda karar kıldım. Drift için fazlaca hızlı görünmesine karşın sensörlü sistem avantajından yararlanarak fazla mal göz çıkarmaz diyerekten aldım.
Yeni nesil Competition 3.0 series motorun oldukça beğendiğim bir özelliği oldu. Motor kablolarını diğer motorlar gibi motorun üzerine lehimlemiyorsunuz. High Power Current Plug in System ile motor kablolarını kutu içeriğinde bulunan 3 adet 4mm'lik bullet konnektörlere lehimleyip akımı direkt olarak motor sarımına aktarıyorsunuz. Alışageldiğimiz klasik motorlardaki gibi ince bir lehimleme tablası aracılığı ile aktarılmıyor güç. Doğrudan akım sayesinde daha düşük motor ısısı ve daha iyi performans. Fabrika verilerine göre pil enerjisini ortalama %20 daha uzun süre kullanıyormuş.
Şimdilik bu kadar. Motor gelince detaylı resimler ekleyeceğim.


Hiç yorum yok: