RC HAKKINDA ARADIKLARINIZI BULABİLECEĞİNİZ BİR YER!!! POPÜLER MARKALAR VE MODELLER İÇİN İSTEDİĞİNİZ ÇEŞİT YEDEK VE MODİFİYE PARÇA, MOTORLAR, KUMANDALAR, KEPLER, KISACASI AKLINIZA GELEBİLECEK NEREDEYSE HERŞEY BİR E-MAIL UZAĞINIZDA...

1 Aralık 2009 Salı

New Arrival: Speed Passion GT 2.0 PRO - Competition Silver Edition

Malta'dayken boş durmayalım bir icraat yapayım dedim ve Speed Passion GT 2.0 PRO - Competition Silver Edition ESC siparişi verdim. Christmas dolayısı ile felç olan postane ancak 18 gün sonra gönderi yapabildi. Ama takdir etmek lazım, 3gün içinde elime geçti. Avrupa ülkesi olması dolayısıyla kanımca... Türkiye'de olsam 12gün rahat beklerdim :)


Alırken o gümüş renk çok mu sırıtır araçta falan diye düşünmüştüm baya ama açıkçası bu kadar göz kamaştırıcı olacağını tahmin etmemiştim, çok beğendim. Ayna gibi resmen. Neyse, lafı uzatmadan sizi fotoğraflar ile başbaşa bırakıyorum.


 




Speed Passion takdir ettiğim bir markadır. Özellikle GT(Gran Tourismo) serisi ESC'lerini hakikaten beğenirim. Tip olarak BENCE çok güzel olmasının yanı sıra özellikleri olarak, kutu içeriği olarak, ayarlanabilirliği olarak ve de fiyat olarak mükemmel. Tabii ki fiyatı fazla ama aynı kategoriye giren diğer marka ESC'ler içinde neredeyse en uygunu. Mesela asla bir Tekin RS-Pro kadar pahalı değil ve kutu içeriğinde program kartı gelmesi Tekin'e göre bir artı. Üstelik farklı bir aparat daha alıp PC üzerinden de ayarlanabilme ve dahası versiyon günceleme imkanı var. LRP TC-Spec ESC gibi versiyon güncellemesinden yoksun değil, ve üstelik onun kadar da pahalı değil. KO-Propo yada Team Orion Race Spec ESC'ler gibi kuru kuru da gelmiyor. Fan, capacitor, 5farklı renk 14awg silikon kablo, program kartı... herşey geliyor kutusunda ve rakip firmaların aynı klasman ESC'lerinden daha uygun fiyata. Üstelik ayarları doğru yapıldığında orijinalinden süper olan bu bebek daha üstün performans sergileyen bir canavara dönüşüyor. Verdiğiniz parayı fazlaca hakeden bir ESC Speed Passion GT2.0 Pro.


Gelelim özelliklerine... İlk etapta öyle fabrika verisi alt alta bilgi sıralamak istemiyorum. Anlatmak en güzeli, sonradan sıralarım daha net görünmesi açısından. Öncelikle ESC'miz sensored-sensorless brushless yada brushed demeden her motoru çalıştırabiliyor. Kablosuz ağırlığı ise 65gram olan, fanı takılı halde 43mm(U)x36mm(G)x33mm(Y)ölçülerine sahip bir ESC. Fansız yüksekliği 23mm. PRO versiyon olduğu için 2.5R motor destekli (LPF versiyonu da var, o 5.5R limitli) 200Amper continuous, 800Amper burst current'a sahip, 3s lipoya kadar destekli. İç direnci ise yalnızca 0.0003 ohm. Bu kadar akım rahat rahat akıp geçecek ESC üzerinden... Bu güzel bir şey demek..; Performans demek. ESC'de bulunan "Green Power" özelliği sayesinde piller kullanımı daha ekonomik. DRRS(Digital Racing Response System) sayesinde ESC'nin kalkış tepkimesini ve AMTS((Advanced Multi Timing System) sayesinde de çoklu timing ile ESC'nizden ve farklı marka motorunuzdan en iyi performansı alabilirsiniz.


Toparlayacak olursak...


Continuous Current: 200A
Burst Current: 800A
Resistance: 0.0003 ohm
Battery: Brushless motorlar için 4-8 cell ni-xx(NiMH yada NiCD) // 2-3s LiPo
Brushed motorlar için 6 cell ni-xx yada 2s lipo
Motor Type: Sensored-Sensorless Brushless
Brushed
BEC Output: 5.75V / 3A
Dimensions: 43mm(U)x36mm(G)x33mm(Y) (Fan takılı iken)
43mm(U)x36mm(G)x23mm(Y) (Fan takılı değilken)
Weight: 65gr (kablolar hariç)


Artık motor bekler bu bebek drift için... Şöyle bir 4.5 ya da 5.5R'lardan...



Hiç yorum yok: