RC HAKKINDA ARADIKLARINIZI BULABİLECEĞİNİZ BİR YER!!! POPÜLER MARKALAR VE MODELLER İÇİN İSTEDİĞİNİZ ÇEŞİT YEDEK VE MODİFİYE PARÇA, MOTORLAR, KUMANDALAR, KEPLER, KISACASI AKLINIZA GELEBİLECEK NEREDEYSE HERŞEY BİR E-MAIL UZAĞINIZDA...

2 Temmuz 2011 Cumartesi

Electronics:ESC ..::'' KEYENCE TACHYON PK (Pearl Black) ''::..

Sıra geldi elektronikleri tanıtmaya. Öncelikle ESC'den başlamak istiyorum. Esc'miz Keyence markasının Tachyon serisinin PK (Pearl Black) modeli. Tachyon serisinde 6 adet esc bulunmakta; Serinin modellerini görmek için model adlarına tıklayabilirsiniz:  SB (Shine Blue), PK (Pearl Black), SP (Shine Purple), CB (Carbon), WCB (White Carbon), SR (Shine Red)


Gelelim özelliklerine...
Öncelikle escmizde hiç bir alüminyum soğutucu(heatsink) ya da fan bulunmamakta. Bunun nedeni ise esc'nin üretim teknolojisinde yatmakta. Esc'miz H.T.R.S'ye (Hybrid Thermal Radiated System)'e sahip. Esc içindeki tüm  mosfetler ısı iletkenliği bulunan özel bir carbon katman ile kaplı. Bu carbon katman Fet'lerdeki ısıyı absorbe edip esc üzerindeki özel seramik board(Esc üstünde Keyence yazan yer) sayesinde ışıma yoluyla toplu olarak escden atılmakta. Keyence firması bu ısı absorbe yöntemini o denli sağlam yapmış ki, manualde özellikle yazan şey şu: Seramik board'u fan ile kapatmayın ya da sticker ile kaplamayın. Muazzam.
Ayrıca da esc içindeki Fet boardları katmanlar halinde.(Fotoğraflarda görebilirsiniz)  Bu nedenlerden ötürü minik bir kasaya sahip escmiz. 
Esc boardunda tam 36 adet yüksek teknoloji Power MOSFET bulunmakta! Brushless esc'ler arasında en fazla MOSFET'e sahip esc imiş kendisi. Esc'de geri özelliği de bulunmakta. Ve de NO LIMIT bir brushless esc! Şu motoru kaldırır mı bu motoru kaldırır mı, kaç t limitli gibi soruları dikkate almıyoruz.

Esc'de sevdiğim özelliklerden bir tanesi program kartına gerek duymadan geri özelliğini açıp kapatabilmeniz.
Esc'mizin TAO adında opsiyonel olarak alınan programlama kartı da var gerek yeni yazılım yükleme, gerek güncelleme, gerek de ayarları daha küçük yüzdelik dilimler ile yapabilmek adına. Fakat programlama kartı olmadan da bir çok ayar setup tuşu ve ışık kombinasyonları ile yapılabilmekte. Daha önce Novak GTB ve de Havok esclerde bu tarz tuşlu programlamada felç geçirmiş biri olarak açıkcası bu esc'ye de sırf bu özelliğinden dolayı önyargılı yaklaşmıştım ama çok çok rahat programlama yapılabiliyor.
En çok sevdiğim özelliklerinden biri ise esc içinde ÖNCEDEN TANIMLANMIŞ 3 KULLANICI PROFİLİ bulunması. OFFROAD-TOURING-DRIFTING önceden tanımlı profillerden bir tanesi load edip sonrasında da cut off için pil türünü seçiyorsunuz ve ayarınız hazır. Program kartsız olarak 2 derece fixed timing,%25 max speed limit reverse slide bulunmakta, max speed limit forward slide OFF konumunda ve 3 adet önceden tanımlanmış kullanıcı profili bulunmakta. 

Özetle;
Normal ayarlanabilir opsiyonlar:
Drive Frequency
Initial Speed
Neutral Brake Power
Brake Power
Load Preset Program
Cut-off Voltage
Reverse Drive Feature On-Off Selection
Rotor Direction

Program kartı ile de:
Max Speed Limit Forward Slide  (Program kartı olamadan fixed olarak OFF)
Max Speed Limit Reverse Slide (Program kartı olamadan fixed olarak %25)
Timing (Program kartsız fixed 2 derece. Program kartı ile 2-16 derece ayarlanabilir)
+2 tane önceden tanımlanmış kullanıcı profili (Techinal Course Driving ve High Speed Driving profilleri)
 ayarlanabilir hale geliyor.

Ucretsiz Resim yukle ve PaylasUcretsiz Resim yukle ve PaylasUcretsiz Resim yukle ve Paylas

Dünyanın en düşük resistanta sahip escsi ve de ayrıca 12Awg kablosu 1530 telden oluşmakta! SpeedPassion'un kablosu çook yumuşak diye almıştım, ondan daha da yumuşak Keyence kablo. Keyence'in aslında RC elektronik üreticisi olmadığını da düşünürsek sanırım adamlar fazlaca aşmış olayı :) 

Hiç yorum yok: